Blijf toch thuis!!!!

Maar wij zijn lid van TIONA (Thuis Is Ook Niet Alles)!

maandag, november 13, 2006

Zand, zand en nog eens zand!

Zand, zand, zand!
We kregen van de eigenaar van de guesthouse (onze allerliefste vrouwelijke vriend...!) de uitnodiging om mee te gaan naar de woestijn, naar zijn familie. Zijn vriend, de vrijwilliger en een lief klein knulletje mocht ook mee; om te poetsen...

Met z'n vijven in een minibus met alle backpacks en overige bagage, lekker op elkaar gepropt naar zijn oom en tante! Het grootste deel hebben we over verharde wegen kunnen afleggen, behalve het laatste stukje. We moesten door het losse zand ons huis zien te bereiken. Govind, de eigenaar van de guesthouse en de bestuurder van de minibus, was ervan overtuigd dat hij gas moest geven want anders kwamen we vast te zitten. Maar... gas geven terwijl je een bocht om gaat, rijdend door los zand: dat gaat slingeren! De bus wist zich nog net overreind te houden en Maris en ik stonden echt doodangst uit dat we zouden kantelen. Alle zakjes met groenten en fruit wat we onderweg op een marktje gekocht hadden, lagen door de hele bus verspreid. Wij blij dat we 2 minuten later levend op de plek van bestemming de bus uit konde stappen!

Kasteel
Oogverblindend mooi! We stonden voor een soort huis, een ruïne, ONS huis! Er was al ruim 1,5 jaar niemand geweest dus we moesten eerst met z'n allen aan de schoonmaak! Met rieten bezempjes werd al het zand bij elkaar geveegd, alle matrassen en kleden werden uitgeklopt (je raakt niet uitgeklopt, de hele woestijn heeft zich in één matras verzameld!). Het toilet werd door Govind gezellig aangekleed met kaarsjes, wierook en flesjes parfum! Je bent h.m. of je bent h.m.!

Daarna mochten we een dak uitkiezen waar we wilden slapen! Er waren wel plaatsen binnen maar in een woestijn wil je onder de sterrenhemel slapen natuurlijk! In de tussentijd dat wij ons "kasteeltje" hadden opgeknapt, hadden de kinderen uit de omliggende hutjes zich verzameld in onze deuropening! Inderdaad Lau, ze zijn kampioen staren!!!
Met enkele kinderen (omdat het neefjes van zijn neefjes van zijn neefjes waren... Alle mensen in een woestijn zijn blijkbaar 'familie' van elkaar!?!) gingen mee naar het hutje om te eten.
Ja, dat is echt geweldig! Zo mooi! Heel back to basic, maar meer heb je eigenlijk ook niet nodig. De hutjes zijn gemaakt van takken en uitwerpselen van koeien. Het is allemaal harstikke schoon en op de grond heeft mama de binnenplaats versierd met een mooie grond schildering.




Wehebben zijn tante vergezeld in de keuken: twee haardvuurtjes waar een metalen schaal boven hangt waar het eten op wordt bereidt. Mama zit er op haar hurken naast (Indiers kunnen heel goed op hun hurken zitten zonder kramp te krijgen) en rolt de bolletjes deeg uit tot lekkere chapati's (pannenkoekjes).




Op de binnenplaats is een grond kleed uitgerold waar allemaal kleine gekleurde houten bankjes staan; onze tafels! Op je knieen erachter en eten maar! We hadden flessen water nodig om onze monden af te blussen. Jemig, die chili's hè! Tijdens de maaltijd werd uitgebreid de rum, wiskey, bier en wijn verdeeld. We hebben er een hele gezellige avond op na gehouden, rondom een haardvuur.


Paradise
Toen, toen mochten we naar bed... Ja, indrukwekkend om onder zo'n mooie sterrenhemel te slapen. De maan kwam voorzichtig te voorschijn en wij lekker opgerold onder dekens, lekker dicht tegen elkaar aangekropen, al genietend van al die sterren die naar ons lagen te kijken!
Iets om nooit te vergeten.


Camels
De volgende ochtend stonden de 3 mooiste van kamelen van de woestijn voor ons klaar om bereden te worden.


Leuke manier van opstappen trouwens. Als het beest wil gaan staan, strekt ie eerst zijn achterpoten. Als je niet goed vast houdt aan de beugel voor je, lig je meteen weer beneden! Een ritje van 2 uur is trouwens lang genoeg. Dat gehobbel! De eigenaar van mijn kameel wilde het beest laten rennen maar dat heb ik weten te voorkomen. Ik ben al eens van een paard gevallen en die was iets minder hoog dan een kameel...!


Jaisalmer
Inmiddels zitten we in Jaisalmer. Een idilisch dorpje midden in de woestijn. Het was een leuk idee om fietsen te huren en 'by bike' de omgeving te verkennen. Fietsverhuur was geen probleem zei de lonely planet. Na 3 keer het dorp doorgelopen te hebben, tegen de irritatiegrens aan... kwamen we inderdaad bij een mannetje wat enkele fietsen voor zijn shop had staan. Als we even wilden wachten ging hij twee fietsen 'regelen'. Hoezo? Ze stonden voor zijn neus?!?
Ok, wij eerst even ontbeten waarna we terug zijn gelopen om onze fietsen op te halen. Vervolgens haalt hij twee fietsen te voorschijn die daar ook al stonden voordat we gingen lunchen?!? Lang leven India!
Door al die smalle straatjes, al koeiend passerend i.p.v aanrijdend want dan heb je echt een probleem, vonden we het na 1,5 uur fietsen wel weer mooi geweest. Morgen nog een dagje relaxen en dan vertrekken we richting het Noorden, naar de bergen!
(foto An op fiets, nr. 678)

Nog even wat plaatjes...

18 Comments:

At 14/11/06 19:05, Anonymous Anoniem said...

Tja, bloggen is soms niet zo makkelijk als het lijkt. Zeker niet als de fotografe vergeet om een deel van de foto's op te sturen...... vandaar de "foto nr. zoveel" mededelingen. Als ik de rest van de foto's krijg zal ik ze daar neerzetten.
En de foto's die doorkwamen, waren heeeeeel klein. Vandaar dat de kwaliteit minder is dan bij voorgaande posts.
En als laatste, ik ben geen HTML guru (mooi Indiaas woord), dus het is me niet gelukt om de twee foto's die nu schuin onder elkaar staan, naast elkaar te krijgen zonder tekst ertussen in, volgens de strenge instructies van Mariska. Als er onder de lezers wel iemand is met verstand van HTML mag hij/zij zich melden bij mij.
Maar laat dit de mooie foto's en prachtige verhalen niet bederven, ook dit soort "technische problemen" hoort bij een reis door India.

 
At 14/11/06 20:28, Anonymous Anoniem said...

He lieve indische zusjes,
Wat een gave foto's weer!!! En wat apart dat jij weer op een kameel hebt gezeten maris! Anne? heeft maris niet de hele weg op die kameel zitten gillen van de angst? Kameel had daarna zeker prozac en valium nodig om te bekomen van die gekke vrouw die tussen zijn hobbels was beland? Nou ik hoor het wel als ik de dierenbescherming naat india moet sturen, kan een fikse boete worden voor jou, maris!
Ik dacht dat ze in india allemaal zo dun waren? Nou die baby kont in iedergeval niet, wat toch wel fijn is om te zien toch?
Nou ik hoop snel weer wat leuke foto's te zien, maat dan zonder dierenleed okay, dan is die busrit jou toch wel gegund maris, waarschijnlijk heb je daar ook weer de hele rit zitten gillen! Ja dat weet ik nog van toen we wel eens bij jeroen in de auto zaten, dan dacht je ook de hele rit dat het je laatste was!! still remember schwester!!!!?????
Nou kusje aan de kamelen en zeg dat de hulp eraan komt!
nati

 
At 15/11/06 11:07, Anonymous Anoniem said...

Hola chicas las fotos son muy bonitas,
pero no puedo leer nada,a ver si algun dia te acuerdas de escribir unas palabras en español,ya os he escrito varias veces no lo veis espero esteis
bien un beso MARI.

 
At 15/11/06 11:09, Anonymous Anoniem said...

Hola chicas las fotos son muy bonitas,
pero no puedo leer nada,a ver si algun dia te acuerdas de escribir unas palabras en español,ya os he escrito varias veces no lo veis espero esteis
bien un beso MARI.

 
At 15/11/06 11:12, Anonymous Anoniem said...

Hola chicas las fotos son muy bonitas,
pero no puedo leer nada,a ver si algun dia te acuerdas de escribir unas palabras en español,ya os he escrito varias veces no lo veis espero esteis
bien un beso MARI.

 
At 15/11/06 12:36, Anonymous Anoniem said...

OK, het was dus niet de fout van Mariska, maar van Yahoo. De log wordt vanavond aangepast.

 
At 15/11/06 16:18, Anonymous Anoniem said...

hola maris i anne os mando un beso muy grande junto con nati que esta aqui conmigo

 
At 15/11/06 17:29, Anonymous Anoniem said...

OK, inmiddels staan er meer foto's op, we missen er nog eentje (Anne op de fiets). Maar ik krijg de twee foto's die naast elkaar horen (jongetje en voetje) nog steeds niet naast elkaar. Nee, ook niet als ik ze heel klein maak.

Maar nogmaals, de foto's en verhalen zijn prima, dat de techniek ons een beetje in de steek laat doet daar niets aan af. Blijf maar komen met die foto's meiden, ik blijf wel knokken met Blogger!

 
At 16/11/06 10:30, Anonymous Anoniem said...

waow, ziet er super uit! Wat een mooie beelden! Nu spreken de verhalen helemaal tot de verbeelding! Fijn te zien en te lezen dat jullie het zo mooi hebben.
Hier alles oke!
Vandaag zou het hier 18 graden worden,... we doen dus een klein beetje mee! Maar we halen het helaas niet bij slapen onder de sterrenhemel, lijkt meer op onbeperkt douchen dan...
Kus Lau

 
At 16/11/06 20:25, Anonymous Anoniem said...

Hey Super genieters,

Wat een prachtige foto's, we blijven kwijlen bij jullie verhalen. Meiden hou al dit moois en goeds vast, An volgens mij klopt er iets niet met géén druppel tijdens mijn reis. Ik kan het me niet voorstellen dat je al dat lekkers heb kunnen weerstaan.Maris heb je het steeentje van Annie mogen lenen, ik hoorde dat het met jouw darmstelsel ook niet helemaal lekker ging.Hoop dat het alweer over is en je weer van al het lekkers kan genieten.
xx van ons de Kouwtjes

 
At 17/11/06 07:53, Anonymous Anoniem said...

Wat een fantastische foto's en verhalen, zullen we ruilen?
De verhalen hier zijn een stuk minder boeiend, zanderig, heet en kameelachtig. Wij doen het hier gewoon met sleur, regen, bewolking en vergeleken jullie smaakloos eten. Maar iets wat wij wel hebben is dat morgen ons lieve kindervrind weer in het land is. Jawel de schoen kan weer gezet gaan worden. Ik zou zeggen doe vanaf zaterdag gewoon ook een poging met je teva's. Je weet maar nooit!
Meiden, een hele dikke zoen,
Lucia

 
At 17/11/06 14:56, Anonymous Anoniem said...

He Maris en Anne,

Wat een supersuper foto's en de verhalen erbij zijn nog "superder".
Ik heb niet alles kunnen lezen in de (ongeveer) vier keer dat ik nu op jullie site ben, met elke keer 5 minuten red je het niet. Maar ik zal mijn best blijven doen.
Hier op het werk alles goed (en thuis ook), ik denk niet dat jullie nog 1 minuut denken aan werk, jullie zijn in zo'n andere wereld beland. Morgen komt Sinterklaas in Nedeland aan, missen jullie de pepernoten?
Genieten jullie maar lekker verder en blijf ons vooral op hoogte houden met al die mooie verhalen en foto's. Doei groetjes Mech

 
At 19/11/06 15:14, Anonymous Anoniem said...

Hoi Martijn,

Als je me de html mailt van de betreffende post wil ik er best even naar kijken voor je.

 
At 19/11/06 21:46, Anonymous Anoniem said...

Wauw, wat een indrukken. Indrukwekkend en jaloersmakend. Wat zullen jullie genieten (ook al hobbelt het af en toe). Als ik die foto van het drukke India zie, mag ik niet meer klagen over een zondagmiddag inkopen doen in de koopgoot! dikke kus, Ilse.

 
At 20/11/06 04:29, Anonymous Anoniem said...

Lieve meiden,
Maris;leuk om je weer op een kameel te zien zitten. In Egypte had je minder ruimte dan nu...De foto´s zijn erg fleurig en zoals ik ze van jullie gewend ben; veel cultuur en portretten van mensen...erg mooi.
Kus Jen

 
At 20/11/06 17:55, Blogger Remmie said...

Wat supergaaf joh, dat jullie dit doen. Leuke verhalen. mooie foto's , ik ben jaloers !

groetjes Remke

 
At 23/11/06 16:52, Anonymous Anoniem said...

Hoi anne en maris.
FF een groet van moi,joop dus.
Ik jullie verslag ff niet gevolgd,ben gewoon heel erg druk met mn huis bezig.
Hopelijk gaat het alles okè.
Lieve groet joop.(de gay one van het mcrz).

 
At 20/1/07 22:25, Anonymous Anoniem said...

Eindelijk eraan toegekomen om jullie foto's en reisverslag te bekijken.
Nog niet alles gelezen en bekeken; eerrste indruk; wat een geweldig mooie foto's en wat een indrukwekkende reis zijn jullie aan het maken!
Dat moet bij jullie lichamelijk en geestelijk heel wat doen.
Passen jullie een beetje goed op jezelf!/?
En wat een ommekeer zal het zijn als jullie terugkeren hier in de hectische westerse wereld!Daar moeten jullie nog maar niet te veel aan denken!
Geniet van jullie reis en van elkaar.
In hart en gedachten zijn we bij jullie.
Liefs en dikke kus van Dorothé en Stan
Rik, Elke en Bram

 

Een reactie posten

<< Home