Blijf toch thuis!!!!

Maar wij zijn lid van TIONA (Thuis Is Ook Niet Alles)!

vrijdag, april 20, 2007

Malaysia in "Vogelvlucht"

,Embassy, here we are again'
Met een vol paspoort reizen is leuk maar niet handig. Dus, onze eerste actie in Kuala Lumpur was het opzoeken van de Nederlandse ambassade om weer(!) een nieuw paspoort te regelen.
Gelukkig verliep dit uiterst efficient! De man die ons hielp ging de uitdaging aan om ons in anderhalf uur tijd te voorzien van een nieuw paspoort. En, hij had zijn deadline gehaald!

Een andere leuke bijkomstigheid was dat alle immigratie/controle posten het hoofd van de afdeling erbij gingen halen, want ze twijfelden in hoeverre het normaal (en legaal!) was dat we met twee paspoorten reisden. Tsja, je bent uniek of je bent uniek!


High in the Sky
De wereldberoemde 'Petronas Towers'(Twin Towers), is inmiddels al 'kapot gefotografeerd' maar het blijft heel indrukwekkend als je ervoor staat. Zo hoog!



Het zijn twee identieke torens waar tussen een 'skybridge' is geplaatst. Ze verstrekken iedere dag gratis kaarten om omhoog te kunnen, waar een schitterend uitzicht van Kuala Lumpur op je wacht!



Even wat leuke weetjes:
* De skybridge bevindt zich op de 42ste verdieping
* je staat dan 174 meter boven de grond
* je stijgt per seconde 6 meter met een lift omhoog
* de skybridge is 60 meter lang




Overtroffen
Niet ver van de Petronas Towers staat de Menara Tower. Deze lijkt behoorlijk op de Euromast in Rotterdam. Aangezien Maris en ik die nog nooit bestegen hebben, hebben we dit 'goed gemaakt' met de Menara Tower! 'By night' zijn we naar view platform gegaan. De hele stad was omgetoverd in een groot verlichtend veld!

Dit keer stonden we nog eens 100 meter hoger dan de skybridge. Je moet geen hoogtevrees vrezen... we stonden nu 276 meter boven de grond! En weer WOW!



Een ander leuk weetje:
De Euromast is 185 meter hoog. De Menara Tower 421 meter! Martijn en Janwillem, nieuwe uitdaging om vanaf te abseilen???


Sik? of Sikh?
De grootste Sikh tempel van Zuid Oost Azie staat in Kuala Lumpur. Zo nieuwsgierig als we waren wilde we graag even binnen kijken. Dat was geen probleem zolang we ons hoofd maar bedekten. En Oh! wat waren we beeldschoon!



Uitgebreid werden we door een enthousiaste man rondgeleid. Maar al te trots vertelde hij over zijn geloof en bezigheden in en rondom de tempel. Tevens werden we uitgenodigd voor een heerlijk vegetarisch Indiaas maal waar we natuurlijk geen 'nee' tegen zeiden!
Na twee uur de tempel vanaf de keuken tot de gebedsruimtes gezien te hebben, mocht die heerlijke hoofddoek weer af!




Door de bomen het bos niet meer zien
Op weg naar Taman Negara, een 130 miljoen jaar oude jungle! De laatste 60 km. hebben we afgelegd per boot. Zo mooi! Een prachtige jungle aan weerszijde sierde je uitzicht 2,5 uur lang. Da's best genieten...



Aangekomen bij het eindpunt, lag een chalet met uitzicht op de rivier, op ons te wachten! We hebben ons in de drie dagen dat we er hebben gezeten, verwend met verschillende activiteiten.



Gitzwart
De eerste onderneming was een night jungle safari. Met z'n vieren in de laadbak van een FWD, gingen we de donkere nacht trotseren! De gids die zich boven op het dak van de wagen bevond, was gewapend met een 'powerzaklamp' zodat we geen enkel dier zouden missen!

Actief zoekend in de gitzwarte jungle zag ik ineens ogen oplichten. Dacht ik. Ik liet de jeep stoppen en met de zaklamp werd gezocht naar de verschijning die ik dacht te zien. We zagen niks. We reden verder.
Opnieuw zag ik ogen. De jeep stopte weer. Zoeken met de zaklamp. Geen resultaat.
Conclusie: het bleken allemaal vuurvliegjes te zijn die naar me knipoogden!

De leopardcat deed ons als eerste echt verblijden! Je moest wel snel kijken anders was hij alweer uit je zicht verdwenen. Prachtig beest! De kleine uitvoering van de grote leopard. Dezelfde vachtstructuur, heel mooi en glanzend.
Daarnaast hebben we tropische vogels gespot, vele vuurvliegjes(!) en totslot een uil.
Het spotten van dieren was absoluut gaaf maar zeker zo gaaf was het om achterin die laadbak door de gitzwarte nacht te sluipen...!

Catwalk
Waar de jungle om bekend staat is de populaire "Canopy Walkway'. Dit is een touwbrug die in de toppen van de bomen is gebouwd. Het hoogte punt bevindt zich 45 meter boven de grond. Een 'catwalk' is een groot vereiste om je veilig aan de overkant te brengen. Als je in je gewone wandeltempo zou lopen, swing je de brug uit! Tevens mocht je je maar met vier personen tegelijk op de touwbrug begeven.
Een wijds uitzicht was je cadeau!




Door het uitvoeren van een catwalk zijn we de brug niet 'uitgeswingd' en konden we onze route vervolgen door een berg te beklimmen. Sommige stukken waren zo steil dat je je via een touw omhoog moest hijsen!
Soms vergat je bijna hoe mooi de natuur was waar je doorheen liep omdat je continu naar de grond moest kijken. Alle stronken hadden zich inmiddels boven de grond laten zien en daarover struikelen was geen wens!



Boven aangekomen lag cadeau nummer twee op ons te wachten. Een jungle view ondersteund door het gezang van Gibbons (apen). Indrukwekkend!



Rapid shooting
Normaal vraagt 'River Rafting' een actieve bijdrage van de deelnemer. In Malaysia betaal je om je passief nat te laten spatten! Gewoon, lekker zitten in een uitgeholde boomstam en flink hard tegen de stroomversnellingen op varen! De actieve watergolf "ontmoet" de passieve deelnemer vanzelf! Helemaal gratis en voor niks!

Om alle 'watergolven' te verwerken, kregen we de gelegenheid om in de rivier een rustige duik te nemen. Nat waren we toch al!
We hadden even een heel bewust moment dat we te miden van de dikbeboste jungle in een 130 miljoen jaar oude rivier aan het badderen waren. Da's toch wel bijzonder...

'Bosjesmannen en Takkenw..v.n'
Op weg in een bootje naar de Orang Asli Tribe. Een nomadenstam die midden in de jungle woont. Deze mensen leven met hun grote gezinnen in kleine hutten, met een aantal families bij elkaar.

Een greep uit de gewoonten van deze stam:
Baby's worden gebaard in de jungle, kinderen gaan niet naar school, meisjes trouwen als ze tussen de 12 en 14 jaar oud zijn, een jaar later baren ze hun eerste kind, medicijnen worden uit de jungle gehaald en bij overlijden wordt de overledene boven in een boom 'bewaard'.
De man jaagt op groot wild (apen), de vrouw vangt dagelijks de vis. De man bouwt het huis, de vrouw verzamelt palmboom bladeren om het dak te bedekken.





Wij kregen ook nog een lesje in schieten met een "blow-pot"! Dit is een bamboo buis waardoor ze een pijltje wegschieten. Het puntje is gedoopt in zeer giftige vloeistof waarmee ze een aap binnen een paar seconden doden.
Wij mochten oefenen met een 'droog pijltje' en Tweety was ons mikpunt! Nou en of ik mee kan op jacht... RAAK!




Het vergt een enorme vaardigheid om gericht te schieten. Niet alleen om het beest 'uberhaupt' te raken maar ook de locatie waar je het beest raakt. De giftige vloeistof verspreid zich snel door de bloedbaan dus is het van groot belang om of een aap in zijn staart te raken (die hakken ze er dan direct af) of in zijn kop, anders eten ze giftig vlees waar ze zelf aan overlijden!

Totslot kregen we les in 'vuurtje stoken zonder aansteker of lucifers'. Hier ontbrak het ons aan spierkracht en lieten de mannen ons zien hoe knap ze waren. En, dat waren ze zeker! De procedure uitleggen is te ingewikkeld maar zie hier...





Nog meer...!

Kuala Lumpur, Lake Titiwangsa





Kuala Lumpur, Lake Gardens







Kuala Lumpur, Trafic


7 Comments:

At 25/4/07 07:13, Anonymous Anoniem said...

sprakeloos van de plaatjes, en weer vol vreugde door de mooie verhalen!
kus Lau

 
At 25/4/07 07:43, Anonymous Anoniem said...

Ongelooflijk, hier wil ik ook heen!!
Vinden jullie het goed om dit nog een keer met mij allemaal mee te maken???!! jeetje, ik zit hier nu echt te balen achter mijn computer... heeel veel plezier nog de komende vier weken!!!
enne...... kijk uit voor die enge vuurvliegjes!!! hihi

dikke kus Margo (en de kleine die nu continu aan het schoppen is!!!)

 
At 25/4/07 09:05, Anonymous Anoniem said...

Meer dan sprakeloos kan ik er ook niet van maken.
Geniet, geniet, geniet.

Liefs kus Pluis

 
At 25/4/07 17:14, Anonymous Anoniem said...

Wat een belevenissen weer, echt super, super, super! Fijn te zien dat jullie er nog even stralend uit zien.
An, ik ben er nu van overtuigt dat ik niet heb raakgeschoten. het is 2-1-0, verschil moet er zijn ;-)
Lieverds, blijf genieten.

Kus Luus

PS: Het kan toch niet anders dat jullie echte dierenvrienden worden met alles wat jullie al gezien en meegemaakt hebben.

 
At 25/4/07 20:41, Anonymous Anoniem said...

Nou Loes, daar ben ik het niet mee eens. Zomaar lafhartig een schattig beestje als Tweety vermoorden, dat wordt nooit meer wat met de dierenliefde van die twee.

Maar ik moet lief blijven, want ik heb net een heel leuk cadeau van deze miepjes gekregen. Muchas gracias mis guapas!!

 
At 27/4/07 19:06, Anonymous Anoniem said...

He lieve zusjes,

Sorry voor de late reactie maar hier ben ik dan toch maar weer.

Ten eerste wat een mooie foto's weer en wat staat die doek jou mooi zeg maris, kun je wel vaker dragen hoor!!

En wat gaaf die smalle loopbrugik hou wel van die onstabiele dingen en gelukkig heb ik geen hoogtevrees maar gijs wel, en je weet het met die mensen die dat hebben. Als je dat hebt wil je juist naar beneden springen dus dat doen we maar niet!!

Nou beau is goed uit zijn operatie gekomen, en is nu echt stinkvrij en wij zijn nu stinkarm!!! Maar ja hij is het waard toch??!!!

Zo de tijd begint te dringen voor jullie, volgens mij zijn jullie vandaag al in Indonesie is het niet? Ik hoop dat jullie daar ook heel erg van gaan genieten want volgens mij is dat ook weer een mooi land. Maar ja als je in Nederland woont is alles een mooi land toch?

Nou ik ga weer onzin uit zitten kramen en Nederland af te kraken dus ik ga weer dag zeggen. Ik hou van jullie en tot heel snel he little dikes!!!

Dikke kus jezus en haar apostel beau!!

 
At 28/4/07 18:22, Blogger Liesbeth said...

Hoi Anne, hoi Mariska...
Weer even een berichtje van mij. Ik waan me even alsof ik meereis in jullie rugzakken! Wat een mooie foto's en verhalen! Geniet en tot gauw! x Liesbeth

 

Een reactie posten

<< Home